Foreldrekurs 26.02 og planleggingsdag 27.02.

Vi er så heldige å få kurs med barnepsykologspesialist og kognitiv terapeut Solfrid Raknes. :-)

Tysdag 27. februar vert det planleggingsdag i barnehagen og vi skal ha kurs med Solfrid Raknes.

Raknes m.fl. har utvikla programmet "Grønne tanker - glade barn" som eit slags psykologisk førstehjelpsskrin til bruk i kvardagen. Vi ynskjer å bli gode på å bruke programmet i barnehagen vår, samstundes ynskjer vi å gje foreldre ein sjanse til å få del i kunnskapen saman med oss.  Vi har difor også bestilt Solfrid Raknes inn som føredragshaldar på foreldrekurs måndag 26. februar kl 20.00 til 21.30. Vi håpar at alle heimar prioriterer å nytte seg av dette unike foreldrekurset. :-)

Psykologisk førstehjelp for barn og ungdom er blitt en suksess og brukes allerede i barnehager, skoler, av helsesøstre, terapeuter og andre fagpersoner som møter barn i sitt arbeid. Det er barnepsykologspesialist Solfrid Raknes som har utviklet skrinet i samarbeid med sentrale fagfolk innen det norske psykisk-helsevernmiljøet, skrinet har vunnet flere priser og fått svært god mottakelse etter lanseringen i 2010.  Nå tilbys opplæring om røde og grønne tanker til foreldre som vil hjelpe barna sine til å bli tryggere i følelsene sine, ved at de lærer enkle selvhjelpsteknikker.

- Følelser er ikke alltid gode veivisere. Barn må ha veiledning for å forstå hvilke følelser de skal lytte til, og hvilke som er overdrevet. Rødtanker er negative og vonde tanker. Grønntanker er tanker som er hjelpsomme, og som skaper mer glede og trivsel. Man må ofte jobbe for å finne fram grønntanker, og jobbe enda mer for å gi dem makt og handle i tråd med dem, forklarer Solfrid Raknes.

Hun forteller at selv små barn lett kan forstå forskjellen mellom røde og grønne tanker, men trenger hjelp til å snu en negativ spiral med mange røde tanker.

På planleggingsdagen tysdag 27. har vi invitert Bygstad og Viksdalen barnehage til å delta saman med oss.